NAŠA PONUDA Izaberite Vaš idealni aranžman

skola
Au Pair
booking
27.04.2015.
1 eur iznosi 123,23 din

currency

currency

currency

currency

MaticoVoce3.jpg

PONUDA TURSKA ISTANBUL - Doček Nove 2015.godine Turistički aranžmani // NOVOGODIŠNJI ARANŽMANI - BUS 2015 // TURSKA ISTANBUL - Doček Nove 2015.godine

Cena prevoza:

TURSKA ISTANBUL - Doček Nove 2015.godine

TURSKA - ISTANBUL

Doček Nove 2015. godine - 6 dana bus

 

 Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

 OBILASCI:  Istanbul – Plava Džamija - Aja Sofija – Topkapi dvorac – Kapali Čaršija–  Tursko veče – Krstarenje Bosforom - Dolmabahče palata                    

 PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan 29.12.2014. ponedeljak -  BEOGRAD

Polazak oko 16:00 časova sa velikog parkinga Sava centra savska strana (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Bugarsku prema Istanbulu.

2. dan 30.12.2014. utorak - ISTANBUL 1

Dolazak u Istanbul u podnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Zlatni  rog, Galata most, centar grada Taksim, deo grada Bešiktaš… Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan 31.12.2014. sreda- TOPKAPI DVORAC- DOČEK NOVE GODINE

Doručak. U prepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska najvećeg sedišta osmanske imperije Topkapi dvorca. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima, mogućnost organizovanja fakultativni odlazak u neki od nacionalnih restorana za doček Nove 2015. godine, ili individualni odlazak na neki od trgova i čekanje Nove godine uz vatromet. Noćenje. 

4. dan 01.01.2015. četvrtak - ISTANBUL 2 – KAPALI ČARŠIJA– TURSKO VEČE

Doručak. Nakon doručka nastavak fakultativnog obilaska najvećih kulturno-istorijskih znamenitosti Istanbula: hipodrom – nekadašnje središte vizantijske moći u gradu, Teodosijev obelisk, egipatski obelisk, Plava džamija – jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Aja Sofija – nekada najveća crkva sveta, ... Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti ili individualni odlazak na Kapali čaršiju, trgovački centar sa preko 5000 radnji. Slobodno vreme . U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na Tursko večevečera u nacionalnom restoranu sa trbušnim plesom.Noćenje.

5. dan 02.01.2015. petak - ISTANBUL – KRSTARENJE BOSFOROM  - DOLMABAHČE PALATA – PATRIJARŠIJA

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – krstarenje Bosforom između dva kontinenta (razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana, Bešiktaš, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula...). Nakon krstarenja, odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj partijaršiji. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska  Dolmabahče palate. Poseta poslednjeg sedišta sultana, obilazak Selmluka. U večernjim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Bugarsku prema Beogradu.

6. dan  03.01.2015. subota - BEOGRAD

Dolazak u Beograd u podnevnim časovima.                    (Kraj usluga)

 

 

 

 

 

 

    C E N A :

Opis

Termin putovanja

Hotel

Ukupna cena po osobi

Doček Nove godine

29.12.2014. – 03.01.2015.

Hotel 3*

135 €

 

Aranžman se plaća se u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate. Cene iz tabele su u evrima.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

·         prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)

·         smeštaj u Istanbulu (3 noćenje sa doručkom –  švedski sto) u hotelu prema programu u 1/2 i 1/2+1 sobama

·         obilaske prema programu (Istanbul 1  – panorama)

·         troškove organizacije i vođenja aranžmana

·         usluge licenciranog pratioca grupe

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

·         međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 35.000 €) – 6 € (osobe od 19 – 69 god.), 4 € (deca od 0 meseci – 18 god.),  11 € (osobe od 70 – 84 god.)

·         ulaznice i fakultativne izlete

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika):

·         Istanbul 2 (hipodrom, Plava džamija, Aja Sofija, Topkapi dvorac-osnovna ulaznica...) –40 €(sa ulaznicama)/ deca 30€

·         Tursko veče- repriza dočeka Nove godine (sa večerom i trbušnim plesom) – 30 €

·         Dolmabahče palata (sa ulaznicom za Selmluk) – 20 € / deca 15 €

·         Krstarenje Bosforom i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji – 20 € / deca 10 €

·         doček Nove godine – GAR MUSICHALL (večera, piće, muzički program, trbušni ples...) – 70 € (zbog ograničenog broja mesta za doček Nove godine, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za aranžman )

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

·         Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  40% od cene aranžmana

POPUSTI: 

·         deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)

·         deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)     

·         treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%

·         putnici koji polaze iz Niša i Pirota popust 10

SOPSTVENI PREVOZ: 

·         CENA ARANŽMANA SE UMANJUJE ZA 50 € (odrasli) i 30 € (deca od 2-12 god.)

·         pre polaska na put podići u agenciji vaučer, koji mogu tražiti granične vlasti prilikom ulaska u druge zemalje

·         postoji mogućnost dodatnih noćenja uz doplatu u gradovima po izboru (raspitati se u agenciji)

POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

·         NOVI SAD (kod Lokomotive) – doplata 15 € po osobi (MINIMUM ZA REALIZACIJU TRANSFERA JE 10 PLATIVIH PUTNIKA)

OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz auto put Beograd – Niš, kao i na magistralnom putu Niš – Gradina (granica sa Bugarskom)                                                                                                                                                                                                                                          

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

1.      30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

2.      30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana najkasnije do 15.04.2015. (uz doplatu od 1.5 %  po mesecu, na deo koji se plaća odloženo)

3.        platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

4.        30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Banke Inteza (Visa, Master i American Express) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Viva.

5.        30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Komercijalne banke (Visa, Master i Dina) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Viva.

6.        potrošački krediti banaka od 3 – 24 meseca, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana najkasnije 10 dana pred put

 

 

 

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Smeštaj je u Istanbulu (Turska) u hotelu u nivou 3*. Nalazi se u centru starog dela Istanbula, u blizini svih kulturno-istorijskih znamenitosti. Hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u nekom od navedenih hotela do popune mesta:

HOTEL KECIK  - http://www.kecikotel.com.tr/

Nalazi se u delu grada Laleli, u blizini skoro svih kulturno-istorijskih znamenitosti Istanbula. Hotel ima restoran, bar, parking, internet. Svaka soba je sa kupatilom T/WC, klimom, TV-om, mini barom,  telefonom i bežičnim internetom. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

HOTEL ABEL  -  http://www.abelotel.com/index.html

Hotel se nalazi u Aksaraju, jednom od najstarijih delova Istanbula, na 5 – 15 min. hoda od svih kulturno-istorijskih znamenitosti. Hotel poseduje restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, mini bar i sef. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

·         U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.vivatravel.rs

·         Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata

·         Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja

·         U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.

·         Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta

·         Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV,  klima uređaj...)

           OPŠTE NAPOMENE:                      

·         Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska

·         Kod autobuskih aranžmana  predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta

·         Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka,  termina polazaka…)

·         Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije

·         Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)

·         Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom  putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

·         Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred

·         Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja

·         Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi

·         Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave

·         Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije

·         Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.Agencija Maticio nastupa u svojstvu subagenta.

·         Organizator putovanja je Turistička agencija VIVA, licenca OTP br.61/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima

·         Cenovnik za Istanbul (Doček Nove 2015. godine, autobus, 6 dana) br.1 od 23.08.2014.